SECRETARIAAT Logo 2013

VRIENDENNIEUWS NR. 158

Alphen aan den Rijn, 29 april 2024.

Beste Vrienden,

DICK POSTMA OVERLEDEN.

Onlangs werd bekend dat ons lid Dick Postma is overleden. Het nieuws bereikte ons bij toeval en ook werd het secretariaat niet officieel op de hoogte gesteld.

We verliezen in Dick een Vriend die vroeger, eerst samen met zijn Jacqueline, zeer regelmatig bij de evenementen aanwezig was en die – jaren geleden – voor ons een paar prachtige meerdaagse reizen heeft georganiseerd. Wie herinnert zich niet al die prachtige kerkjes in Groningen met elk een bijzonder orgel(-tje) en het schitterende museum van Henk Helmantel. In Friesland bezochten we o.m. het kleine Schaatsmuseum in Hindeloopen. Dat waren toch bijzondere reizen door Noord Nederland. Postuum nogmaals dank aan Dick.

BESTUUR.

In het bestuur wordt al weer druk nagedacht over het evenementenprogramma 2025.

Nu steeds meer leden last krijgen van fysieke beperkingen, wordt de spoeling aan onderwerpen dunner.

Mochten er onder de leden ideeën leven voor een bezoek aan een bijzondere plek, laat het Anton Blok weten: antonhblok@planet.nl.

EVENEMENTEN.

De Architectuur tour in Leiden en omstreken vond op 20 maart j.l. plaats. Voor 17 Vrienden werden door Reinout Crince aparte gebouwen onder de loep genomen. Dankzij het meedenken van Leo Ringelberg, die voor een klein busje zorgde, werd het een comfortabele dag. Vanuit Brasserie Buitenhuis in Valkenburg (ZH), waar ook de lunch werd geserveerd, werd in Leiden een bezoek gebracht aan Museum De Lakenhal, Naturalis en de Groenoordhallen. In de middag stond een bezoek aan Katwijk op het programma. Ook een speciaal woord van dank aan Marijke Vink die garant stond voor deze dag.

Dit jaar vindt er in het Rijksmuseum in Amsterdam een grote overzichtstentoonstelling plaats van werken van Frans Hals. Deze schilder maakte hoofdzakelijk portretten en wel van allerlei pluimage. Op 18 april j.l. konden de Vrienden zich hieraan vergapen. Conform een beproefd concept was de ontvangst, lunch en afscheidsborrel weer bij Keyzer, naast het Concertgebouw. Gelukkig was Marina Marijnen weer aanwezig en zij vertelde ons ontelbare feiten en feitjes over de schilderijen. Het was een leerzame en gezellige dag, waar 14 leden van genoten.

Varen met de Bounty, dat was 5 jaar geleden zo’n succes, dat het voor herhaling vatbaar was. Op Hemelvaartsdag, 9 mei 2024, gaan de trossen weer los in Lelystad. Tot nu toe hebben zich 33 leden ingeschreven. Uiteraard hopen we weer op mooi weer en een stevige bries, zodat de zeilen gehesen kunnen worden. I.v.m. de catering wil de schipper zeer binnenkort weten met hoeveel Vrienden we dit dagje gaan doorbrengen, maar, als je supersnel bent met je aanmelding, kun je misschien ook nog mee. Rollators geen probleem.

Maandag op 15 juli a.s. wacht ons op de Helenahoeve de jaarlijkse strijd om die prachtige, goudkleurige medailles: Jeu de boulesdag. Wie zullen dit jaar als winnaars deze felbegeerde onderscheidingen mee naar huis mogen nemen ? Tot nu toe hebben 20 Vrienden laten weten ervoor te willen gaan. Dat gaat er aardig op lijken, maar hoe meer Vrienden, hoe meer vreugd. Zoals altijd zijn ook toejuichers meer dan welkom. De uitnodiging tref je aan in de bijlages.

Tja, de lente moet weliswaar nog beginnen, maar we verheugen ons alweer op de heerlijke Vriendenlunch die de Watergeus in Noorden ons ongetwijfeld zal voorschotelen. Dinsdag 13 augustus is de dag, dus noteer dat in je agenda. Je kunt je al vast inschrijven via de bijgevoegde uitnodiging.

SENIORWEB.

Anton Blok heeft contact gezocht met seniorweb en een lucratief abonnement uit het vuur gesleept. Let wel: je kunt je direct zelf aanmelden bij Seniorweb, maar stuur wel een cc naar antonhblok@planet.nl De details staan in het bijgevoegde infoblad.

WEBSITE.

Dankzij Jos Burghouts kunnen jullie al deze informatie binnenkort op weer nalezen op onze mooie sebsite. Neem vooral eens een kijkje.

JARIG.

De Lentejarigen wensen wij een prachtige, zonnige, verjaardag toe ! Dat zijn in

Mei

04 Angela Cheung;

06 Romana Engeman;

07 Gerret Goossens; Ger Swinkels;

14 Jan Steijn, Bea van ’t Zand;

17 Annie Signer;

18 Hanny Beins;

22 Els Lengton (Janssen);

30 Peter de Boer

en in

Juni

11 Wim Signer;

15 Marianne Jansen;

23 Coby van Dongen;

BIJLAGEN:

– (herhaalde) uitnodiging Varen met de Bounty, 9 mei 2024

– (herhaalde) uitnodiging Jeu de boulesdag, 15 juli 2024

– Uitnodiging Vriendenlunch 13 augustus 2024

– Seniorweb aanbieding.

Vereniging Vrienden van de ANVR, Fritz Conijnstraat 43, 1063 CB Amsterdam,

tel. 0651.553.000 email:jerina@jerina-pr.com.

IBAN: NL54 ABNA 0410695939; BIC: ABNA NL2A