Terug naar het overzicht met vriendennieuws brieven

Vriendennieuws nr. 145

Alphen aan den Rijn, 28 februari 2022.

Beste Vrienden,

BESTUUR.
Het JUBILEUMJAAR is aangebroken; we hebben er zin in !
Het bestuur heeft besloten de aanwezige Vrienden tijdens ons Jubileumjaar bij elk evenement een verrassing te bereiden. Een extra reden om dit jaar vaak te komen.

EVENEMENTEN.
Valentijnslunch, maandag 14 februari 2022.
Wel moest ons eerste evenement 6 weken worden uitgesteld, maar nu konden de Vrienden elkaar dan eindelijk weer eens, na 5 maanden, ontmoeten tijdens de Valentijnslunch bij De Hoefslag in Bosch en Duin. En hoezeer we elkaar gemist hadden bleek al direct tijdens het aperitief: er werd veel bijgepraat. Zozeer dat onze speciale gast, tafelgoochelaar Marco Royal, er nauwelijks aan te pas kwam. Dat werd wel anders toen hij zijn vingervlugheden in de pauzes tussen de gangen door aan tafel kwam demonstreren. Een groot succes ! Een aantal leden zag er wel iets in om hem in te huren voor een komend (kinder-)feestje. Zijn adresgegevens zijn: marcoroyal@outlook.com of tel. 0647.396.044. Hij heeft ook een website: www.marcoroyal.nl. Een aanrader.

Voorzitter Frank Paumen heette iedereen welkom en was (ook) blij dat we weer een bijeenkomst konden laten doorgaan. Hij memoreerde het overlijden van Yvonne Wellink, vorig jaar, dankzij wie (en haar partner Leo Thuring) tijdens de Nieuwjaarslunch altijd een Kerstverhaal kon worden voorgelezen. Nu beiden zijn overleden is daar nu van afgezien. De lunch zelf, bezocht door 33 Vrienden, was weer heerlijk als vanouds en gezelligheid troef – we waren bijna niet naar huis te bewegen.

Rotterdam, voorjaar 2022.
Enige tijd geleden moesten we laten weten dat onze dag naar Rotterdam met de rit met een authentieke tram en bezoek aan het nieuwe Depot van Boymans van Beuningen om organisatorische redenen geen doorgang kon vinden. Dankzij de versoepelingen bij het bezoeken van o.a. musea en ook omdat er nu zo’n groot gat valt tussen 14 februari en 18 mei, wil de evenementencommissie graag weten of er voldoende belangstelling bestaat voor dit evenement. Vermoedelijke datum eind maart – begin april.

LAAT DAAROM WETEN OF JE MEEGAAT en mail of bel Anton Blok,

antonhblok@planet.nl. en tel. 0548.785.759. of 0610.233.042.

Architectuurtour, woensdag 18 mei 2022.

Onder de vertrouwde leiding van Reinout Crince gaan we dit jaar delen van Arnhem en Nijmegen bekijken; de lunch vindt halverwege, in Elst, plaats. De uitnodiging voor deze, altijd weer interessante, dag wordt meegezonden.

Zwerftocht Achterhoek en Salland, zondag 12 t/m dinsdag 14 juni 2022 (2 nachten).

HOERA, het is toch gelukt: we gaan weer een leuk nostalgisch 3-daags busreisje maken. Er hebben zich voldoende leden aangemeld, maar hoe meer zielen, hoe meer vreugd en de bus is groot genoeg. De uitnodiging vinden jullie als bijlage – lees het nog eens even door. Constateer dat er nog veel plekken in Nederland zijn die je niet kent !

Jeu de boulesdag, maandag 18 juli 2022.

Tja, wat valt hierover nog te vertellen, we hopen weer op een gezellige en sportieve dag bij de Helenaheuvel in Doorn met een lekker zonnetje. Ook hiervan wordt de uitnodiging meegezonden.

Vriendenlunch, vrijdag 12 augustus 2022.
Schrijf deze dag ook even in je agenda. De Watergeus in Noorden gaat ons weer verwelkomen, bij voorkeur op hun prachtige terras en anders binnen, waar het ook goed toeven is.

LEDENLIJST.
Bij controle is gebleken dat er een paar foutjes op de ledenlijst staan.

Om te beginnen is Anton Blok toch echt naar Holten is verhuisd (al weer 10 maanden geleden !). De juiste contactgegevens zijn:
Van Holtenserf 7, 7451 VE Holten. Tel. 0548.785.759. en 0610.233.042.

En dan staat er een tikfout in het emailadres van Tine Kuijs: het correcte is pt.kuijs@ziggo.nl.

VRIENDENRECEPTEN.
Diverse Vrienden hebben in de loop der tijden al wel eens een potje van die heerlijke, zelfgemaakte, jam van Anton Blok gekregen. Misschien zijn er onder de leden wel liefhebbers die het zelf eens willen proberen. Het recept van één zijner favorieten wordt als bijlage meegezonden. Lekker op een beschuitje!

JARIG.
In de lentemaanden maart en april zijn er natuurlijk ook weer Vrienden die er een jaartje bij mogen gaan tellen; wij feliciteren:

Maart

01 Cees van Rantwijk;
05 Jan Lokhoff;
07 Jerina Helmerhorst;
09 Ine Woltermann;
08 Ineke Verburg;
15 Elly Timmermans;
19 Leendert Parlevliet;
22 Lia Stroober;
28 Cisca Parlevliet;
29 Anneke van Eembergen ;

April
06 Loek van Rantwijk;
18 Ruud Beins;
19 Frank Paumen;

BIJLAGEN.
– Uitnodiging Architectuurtour Arnhem en Nijmegen op woensdag 18 mei 2022.

– (Herhaalde) uitnodiging Zwerftocht door de Achterhoek en de Sallandse Heuvelrug,  zondag t/m dinsdag 12 t/m 14 juni 2022.

– Uitnodiging Jeu de boulesdag op maandag 18 juli 2022.

– Recept Marmellata di arancia rossa (Siciliaanse marmelade).

 

Secretariaat Bartokhof 68, 2402 GG Alphen aan den Rijn.
T. 0172.420.478, M. 0651.384.054 E-mail: linden-blom@hotmail.com.
www.vriendenvandeanvr.nl. Bankrekening: NL54 ABNA 041 069 5939.

Terug naar het overzicht met vriendennieuws brieven