SECRETARIAAT Logo 2013

VRIENDENNIEUWS TUSSENDOORTJE nr. 73

Alphen aan den Rijn, 15 januari 2024

Beste Vrienden,

Nu de laatste dennennaalden onze huizen weer hebben verlaten en er wellicht een vrolijke bos tulpen voor in plaats is neergezet, wordt het tijd om ons te verdiepen in het komende Vriendenjaar.

ARCHITECTUURTOUR LEIDEN, 20 maart 2024.

De uitnodiging voor dit evenement wordt hierbij meegezonden. Zoals gebruikelijk zal Reinout Crince ons op de hoogt brengen van alle nieuwigheden die in Leiden de laatste tijd zijn ontstaan.

De Vrienden die dit uitje al vaker bezochten verheugen zich vast al weer op deze dag en voor hen die dit nog niet deden: het is een aanrader als je ook maar enigszins in architectuur geïnteresseerd bent (en het medegezelschap).

FRANS HALSTENTOONSTELLING, RIJKSMUSEUM, 18 APRIL 2024.

De uitnodiging voor de grote Frans Hals tentoonstelling zal aan het einde van deze maand worden verspreid. In tegenstelling tot de tentoonstelling van Vermeer vorig jaar, is er geen toeslag op de toegansprijs, maar er moeten wel tevoren worden kaartjes besteld. De opzet van de dag is ongeveer gelijk aan die van de Vermeer dag. Wil je alsnog mee, meld je dan vast aan bij Anton Blok, bereikbaar per telefoon: 0548 785 759 of 0610 233 042 of per mail antonhblok@planet.nl

LOOPCIJFERS

Je hoeft maar om je heen te kijken of je ziet het: we worden allemaal wat krikkemikkeriger.

Daarom is er een nieuw fenomeen bedacht: het loopcijfer van een excursie. In de toekomst zal er bij elk evenement het mannetje met het loopcijfer worden geplaatst; een cijfer 1 geeft aan dat je – bij wijze van spreken – de hele dag op je stoel kunt blijven zitten (Nieuwjaarslunch), terwijl er bij cijfer 10 bijkans olympische prestaties verwacht worden (niet in ons programma). Eén en ander om negatieve ontdekkingen ter plaatse te voorkomen.

Wandelaar PNGSECRETARIAAT Logo 2013

loopcijfer: zeer gering >1 zeer intensief >10