SECRETARIAAT Logo 2013

VRIENDENNIEUWS NR. 149

Alphen aan den Rijn, 31 oktober 2022.

Beste Vrienden,

BESTUUR.

Het is al weer 8 weken geleden dat 39 Vrienden elkaar ontmoetten tijdens de Algemene Ledenvergadering in het mooie, oude Montfoort. Het was, naast een goed verlopen vergadering, een gezellige dag waarbij de weergoden ons (weer) goed gezind waren.

Het hoogtepunt was natuurlijk de benoeming van Gerard Couvreur tot Erelid van de Vrienden, als dank voor zijn initiatief tot het oprichten van en de voortdurend actieve betrokkenheid bij de vereniging. Een paar foto’s van deze dag treffen jullie hierbij aan.

Tijdens de vergadering werd het Jubileumboek(-je) “Vrienden van de ANVR – 20 jaar”

uitgereikt en inmiddels zijn alle Vrienden die niet aanwezig waren per post verrast met deze uitgave. Het bestuur heeft heel leuke en positieve reacties op deze geste ontvangen, waarvoor dank. Er staat één onjuistheid in het boekje en we vragen ons af wie dit ontdekt heeft.

De lunch was uitstekend en daarna kon, onder leiding van een plaatselijke gids Montfoort worden ontdekt en het bijkletsen onder het genot van het gebruikelijke afscheidsborreltje kon heerlijk buiten op het prachtige terras plaatsvinden.

In het verslag dat al eerder deze maand werd verzonden, staat helaas niet vermeld dat
Bea van ’t Zand zich tijdig voor de vergadering had afgemeld. Excuus.

EVENEMENTEN 2022.

Volgende week, op dinsdag 8 november vindt het laatste evenement van 2022 plaats: de Herfsttintentour. Mede gedwongen door de mogelijkheden ter plaatse is het maar een kort ritje geworden van zo’n 35 km, maar wel in een prachtige omgeving. We verzamelen op een, ons zeer bekende, plek: de Helenaheuvel in Doorn; aan de 19 leden die zich aangemeld hebben wordt binnenkort de reisinfo gezonden. Heb je alsnog zin om ook te komen: meld je met spoed aan; de uitnodiging wordt nog een keer meegezonden.

EVENEMENTEN 2023.

De verkorte vorm van ons evenementenprogramma, de evenementenkalender wordt meegezonden.

Nieuwjaarslunch op donderdag 5 januari 2023.

Het lijkt nog ver weg (velen van ons hebben waarschijnlijk nog niet eens een agenda voor het volgende jaar aangeschaft) maar toch: januari staat zo weer voor de deur en dan maken we ons allemaal weer klaar voor de Nieuwjaarslunch in Bosch en Duin. Het is altijd weer een drukbezocht evenement, dus meld je vroegtijdig aan; de uitnodiging gaat hierbij mee.

Vermeertentoonstelling op dinsdag 2 mei 2023.

Graag jullie aandacht voor dit bezoek aan één van Nederlands beroemdste schilders, waar een groot aantal werken te zien is dat normaal in het buitenland verblijven en/of in particulier bezit zijn. Grijp deze kans ! MAAAAR: zoals gebruikelijk moeten de toegangsbewijzen (VER) tevoren worden gekocht (en betaald). Alle te organiseren onderdelen van dit evenement zijn inmiddels gemaakt en nu is het wachten op de reactie van onze leden wie er mee gaan. LET WEL: de laatste dag om in te schrijven is 31 januari 2023.

LEDENLIJST.

Velen van ons weten dat de gezondheid van onze oud-penningmeester al een aantal jaren te wensen overlaat. Wim gaat m.i.v. 1 november a.s. verhuizen naar De Zellenberg 712, in 4731 NZ, Oudenbosch; telefoonnummer is ongewijzigd nr. 0614.491.766; (Esther is bereikbaar onder tel. 0636.195.527.) We wensen hem, samen met Esther, nog veel mooie jaren.

LIDMAATSCHAP.

Met onmiddellijke ingang is Marjan Jansen, partner van Nico Koning, lid geworden van onze vereniging. Zij komen gezellig ook naar de Herfsttintentour, dus daar kunnen we verder kennismaken. Marjan woont Rondenburglaan 53, 2135 KN Hoofddorp en is bereikbaar via haar e-mailadres: marjan99@quicknet.n

VRIENDENRECEPT.

Voor de feestdagen een feestelijk en ouderwets nagerecht: de chipolatapudding. Alleen, het moet nog even uitgeprobeerd worden…… Wat later in november zal het recept alsnog middels een Tussendoortje worden toegezonden.

JARIG.

Na deze lange, heerlijke zomer wordt het weer tijd voor binnenhuiselijke gezelligheden; dat geschiedt o.m. tijdens de verjaardag van onderstaande leden op:

November

01 Anneke Durville;

06 Janna van den Oever;

09 Ab Snelders;

14 Jorine Ioannides;

17 Len Steijn;

19 Alie Goossen;

20 Hans Klinge;

22 Nick de Leeuw;

25 Jos Burghouts

27 Henk Jansen;

December

04 Pauline Goedegebuure;

16 Joke Otto;

17 Pieter Kuijs;

BIJLAGEN.

Evenementenkalender 2023.

– (Herhaalde) uitnodiging Herfsttintentour.

– Uitnodiging Nieuwjaarslunch op donderdag 5 januari 2023.

– Uitnodiging bezoek aan de Vermeertentoonstelling op dinsdag 2 mei 2023.

 

Secretariaat Bartokhof 68, 2402 GG Alphen aan den Rijn.

T. 0172.420.478, M. 0651.384.054 E-mail: linden-blom@hotmail.com.

Website: www.vriendenvdanvr.nl.