CHIPOLATAPUDDING (6 personen)

Ingrediënten:

– mandarijnen en ananastukjes in blik, bij elkaar ca. 140 gr.

  • 10 blaadjes gelatine
  • ½ l. melk
  • 1 vanille stokje
  • 100 gr. suiker
  • ½ l. slagroom
  • 50 gr bitterkoekjes
  • 5 el marasquin
  • 4 eieren
  • 100 gr. bigarreaux (geconfijte vruchten)

Bereidingswijze:

Giet de vruchten af in een vergiet

Snij bitterkoekjes in kleine stukjes en voeg marasquin toe

Week de gelatine in ruim koud water

Verwarm de melk met het opengesneden vanillestokje en laat dit 10 minuten trekken op een laag vuur (deksel op de pan)

Verwijder het vanille stokje

Klop de eierdooiers los met de suiker

Schep er, goed roerend, enkele eetlepels van vanillemelk bij (familie maken)

Schenk vervolgens het mengsel bij de rest van de melk

Verwarm de vla onder goed roeren, zonder dat het kookt

Neem pan van het van het vuur

Knijp gelatineblaadjes uit en roer deze door de melk tot dat de gelatine is opgelost (hierna niet meer koken !)

Klop eiwitten stijf met mespunt zout

Klop de slagroom ook met mespunt zout, tot yoghurtdikte

Laat intussen de vla onder regelmatig roeren, afkoelen

Schep eiwitschuim en slagroom zo luchtig mogelijk door de vanillevla.

Voeg vruchten, bigarreaux en bitterkoekjes toe. (Bewaar een paar bigareaux voor de garnering)

Laat opstijven in koelkast, maar roer regelmatig door de massa, zodat de vruchten, bigarreaux en bitterkoekjes zich door het mengsel verspreiden.

Schep het geheel in een (omgespoelde) vorm en laat het opstijven in de koelkast.

Tip(s):

De chipolatapudding kan worden ingevroren en gestort.

Je kunt ook een cakevorm gebruiken en er, bij het serveren, plakjes van snijden.