SECRETARIAAT Logo 2013VRIENDENNIEUWS NR. 148B

Alphen aan den Rijn, 30 augustus 2022

Beste Vrienden,

BESTUUR.

Volgende week, woensdag 7 september a.s., vindt in Montfoort onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. Hier wordt verantwoording voor het doen en laten van het bestuur in het afgelopen jaar afgelegd en de plannen voor het komende jaar bekend gemaakt. Een belangrijke dag dus in ons verenigingsleven. Als je alsnog besluit aanwezig te zijn, laat dat dan s.v.p. per omgaande weten aan Anton Blok. De uitnodiging gaat nog een keer mee met dit Vriendennieuws.

En, voor de liefhebbers: het verslag van de vorige Algemene Ledenvergadering wordt nog een keer meegezonden.

EVENEMENTEN IN DE AFGELOPEN MAANDEN.

 

 

In de afgelopen twee maanden vonden er twee evenementen plaats; op 18 juli verzamelden 35 leden zich in Doorn om op de parkeerplaats van de St. Helenaheuvel het jaarlijkse Jeu de boulestoernooi te spelen. Het was het begin van een warme zomerperiode, maar onze leden – wel wat gewend op dit gebied – lieten zich daardoor niet afschrikken. We konden heerlijk verblijven in de schaduw van de hoge bomen en op het terras, boven, stond een lekker windje. Het werd een pittige competitie, die – uiteindelijk – werd gewonnen door het team bestaande uit Bertine van Brakel, Jos Burghouts en Pieter Kuijs. Ook dit keer weer genoten we van het goede gastheerschap van Steffen Lehman van de Helenaheuvel die, speciaal voor ons, op deze maandag zijn restaurant had geopend. Het jubileumkadootje bestond uit twee stukjes bijzondere kaas van een lokale Doornse Kaasmaker, Huig van der Graaf.

 

 

En dan, op 12 augustus j.l., was het voor 30 Vrienden weer genieten van alle geneugten die De Watergeus in Noorden te bieden heeft. Op deze gouden plek met het prachtige terras aan de Nieuwkoopse Plassen, genoten wij van een overheerlijke Vriendenlunch.

Toegegeven, het was (weer) een beetje warm, maar de parasols, een klein windje en een beetje opschuiven dichterbij elkaar, boden uitkomst.

Tijdens het voorgerecht werd onze Jubileumwijn geschonken; de fles was versierd met een speciaal ontworpen “Vrienden van de ANVR 20 jaar” label en bij vertrek kregen de Vrienden een flesje mee om na te genieten, thuis.

 

 

 

 

 

 

 

EVENEMENTEN IN DE KOMENDE MAANDEN.

Na de Algemene Ledenvergadering op 7 september a.s. staat er dan nog de Herfsttintentour op maandag 7 november op het programma. De uitnodiging voor dit evenement tref je hierbij aan. Het wordt een niet te lang ritje zodat we volop van elkaar en de mooie natuur kunnen genieten.

De uitnodiging voor het bezoek aan de tentoonstelling van Gustav Klimt in Amsterdam, medio november volgt op een later tijdstip.

LEDENLIJST

Els Jansen gaat verder door het leven als Els Lengton.

Op 29 juli j.l. zijn Ine Woltermann – Romeijn en Leeke van der Poel in het huwelijksbootje gestapt. Vanzelfsprekend heeft het bestuur namens alle Vrienden een felicitatie gestuurd. Zij koersen verder door het leven als Leeke en Ine van der Poel – Romeijn; hun adres is Laurenspark 63, 4835 GH Breda. Tel. 0653.293.985 (Leeke) en 0653.337.987 (Ine); e-mail adressen: leekep@gmail.com en ine.vander.poel@xt4all.nl. Hun (afwijkende) huwelijks e-mailadres luidt: Leeke-Ines-2022@kpnmail.nl.

Het secretariaat ontving bericht van het overlijden van onze oud-leden Truus Jansen en van Ab Houtzaager, directeur van Holland International. Ab was ziek en is 89 jaar geworden. En dan is ook Nol van Gennip, echte ondernemer en oprichter van FIT, op 91 jarige leeftijd heengegaan.

VRIENDENRECEPTEN.

Helaas, dit keer geen Vriendenrecept; niets op voorraad en een beetje druk.

DAAROM: Stuur jouw eigen recept eens in om er anderen van te laten genieten.

BIJLAGEN:

– (Herhaalde) uitnodiging Algemene Ledenvergadering.

– (Herhaalde) Verslag van de vorige Algemene Ledenvergadering.

– Uitnodiging Herfsttintentour op maandag 7 november 2022.

Secretariaat Bartokhof 68, 2402 GG Alphen aan den Rijn.

T. 0172.420.478, M. 0651.384.054 E-mail: linden-blom@hotmail.com.

Website: www.vriendenvdanvr.nl.