GEVULDE AVOCADO’S (4 pers.)

BENODIGHEDEN:

– 2 blikjes tonijn

– 1 bosuitje

– 2 (rijpe) avocado’s

– 2 gekookte eieren

– 1 appel

– 150 gr. cherry tomaatjes

– basilicum

– crème fraîche (klein bakje)

– citroensap

– gehakte pistachenoten.

– 1 eetlepel olijfolie

– peper.

BEREIDINGSWIJZE:

Snij de avocado’s in de lengte doormidden en verwijder de spit.

Smeer de avocado’s in met citroensap om verkleuring te voorkomen.

Verwijder (eventueel) de schil met behulp van een lepel.

Kook de eieren hard (8 minuten) en maak ze fijn door ze door een eiersnijder te passeren.

(één keer in de lengte en één keer in de breedte)

Snij de ui en appel in kleine stukjes

Meng de crème fraîche, tonijn, appel, ui en ei tot een geheel en vul de avocado’s hiermee.

Besprenkel de avocado’s met wat olijfolie,

Voeg wat verse peper toe en garneer de avocado’s met de basilicum en cherry tomaatjes en

gehakte pistachenoten.

Variatie:

In plaats van tonijn kunnen de avocado’s ook gevuld worden met garnalen of rivierkreeftjes.(of een combinatie daarvan).