VRIENDENRECEPT

LEMON MOUSSE

Voor 3 à 4 personen

Benodigheden:

  • 1 citroen, jus en rasp
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr suiker (+ beetje extra voor in de room?)
  • 200 ml slagroom

Bereiding:

  • mascarpone, suiker, citroenjus en -rasp mengen tot zachte massa
  • slagroom + snufje zout en eventueel beetje suiker kloppen tot lobbig
  • geklopte slagroom voorzichtig en in porties aan mascarponemengsel toevoegen, steeds tot gladde massa
  • eventueel beetje drank (Limoncello?) toevoegen OF beetje extra citroensap
  • in koelkast laten opstijven

opdienen in een wijde schaal met garnering van frambozen of ander (rood) fruit, en/of kiwi

NB 1: Kan avond tevoren gemaakt worden

NB 2: indien het mee op reis moet (voor consumptie elders): 1 blaadje geweekte gelatine in verwarmd citroensap oplossen en aan mascarponemengsel toevoegen.