HACHEE VAN KARIN.

Hoofdgerecht – 4 pers. – 20 min.

+ 2 uur wachttijd.

Benodigdheden:

750 gr. rib/runderlappen
50 gr. roomboter
3 grote uien, gesnipperd
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
3 el rodewijnazijn
1 el appelstroop
1 vleesbouillontablet
1 plak ontbijtkoek van ca. 1½ cm.

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in grote stukken. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees op middelhoog vuur in 10 min. rondom bruin. Fruit de uien 5 minuten mee. (kan ook separaat en dan toevoegen)
  2. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels, de azijn, de appelstroop, het bouillontablet en ca.400 dl water toe, zodat het vlees net bedekt is. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Stoof de hachee met de deksel op de pan in 2 uur zachtjes gaar. Voeg, als er te veel vocht verdampt, een extra scheut water toe.
  3. Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en laat de koek in het stoofvocht oplossen en de saus binden.
  4. Verwarm de hachee nog 5 min. op laag vuur en breng op smaak met zout en peper.
  5. Lekker met rodekool, gekookte aardappelen of puree.
  6. Je kunt de hachee 1 dag van tevoren maken, de smaken kunnen dan goed intrekken. Verwarm onder af en toe roeren op laag vuur of in de oven.