LEMON MOUSSE
Voor 3 à 4 personen
Nodig:
- 1 citroen, jus en rasp
- 250 gr mascarpone
- 50 gr suiker (+ beetje extra voor in de room?)
- 200 ml slagroom
Werken:
- mascarpone, suiker, citroenjus en -rasp mengen tot zachte massa
- slagroom + snufje zout en eventueel beetje suiker kloppen tot lobbig
- geklopte slagroom voorzichtig en in porties aan mascarponemengsel toevoegen, steeds tot gladde massa
- eventueel beetje drank (Limoncello?) toevoegen OF beetje extra citroensap
- in koelkast laten opstijven; dessert kan NIET gestort worden.
- opdienen in een wijde schaal met garnering van frambozen of ander (rood) fruit, en/of kiwi en (opgepiepte) cashewnootjes.
- .
NB 1: Kan avond tevoren gemaakt worden
NB 2: indien het mee op reis moet (voor consumptie elders): 1 blaadje geweekte gelatine in verwarmd citroensap oplossen en aan mascarponemengsel toevoegen