VRIENDENRECEPTEN

WARME ZALMTAART

Benodigheden (voor 4 à 5 personen):

  • 100 g bloem
  • 100 g harde boter
  • 100 g kwark
  • zout
  • 1 klein blikje zalm
  • 3 eieren
  • 1/8 dl slagroom = 125 cl
  • 5 schijven ananas uit blik, totaal 200 gr
  • 200 g roomkaas / verse kaas
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Bereiding:

  • Maak van de bloem, boter en kwark + zout een kwarkbladerdeeg.
  • Laat het deeg een uur in de koelkast rusten
  • Laat de zalm uitlekken + verwijder velletjes en graatjes
  • Klop de eieren los met de slagroom
  • Roer door het ei-slagroommengsel: zalm, de fijngesneden ananas (uitgelekt!), de in kleine blokjes gesneden verse kaas en de peterselie
  • Bekleed een beboterde + met meel bestoven pie- of springvorm (22cm doorsnee) met het deeg; ook de opstaande rand!
  • Prik met een vork meerdere gaatjes in het deeg
  • Warm de oven voor op 180 graden
  • Roer het zalmmengsel nogmaals door en verdeel het over het deeg
  • Bak de zalmtaart 40 min. in de voorgewarmde oven (180 graden) en vervolgens 20 minuten op 150 C goudbruin
  • Bij te snel bruin worden: aluminiumfolie over de taart
  • En …. smullen maar!!!

Serveren met een frisse salade, bijv. veldsla

Eet lekker.