TIRAMISU.

RECEPT: ( voor 8 personen).

4 eidooiers,
100 gr. suiker,
500 gr. Verse mascarpone
1 ½ pak lange vingers
3/8 ltr KOUDE koffie
Cacaopoeder.

BEREIDING:

Klop de eierdooiers schuimig met de suiker tot deze is opgelost.

Klop er dan, lepel voor lepel, de mascarpone door tot de massa “dik-invloeibaar” en glad is.

Leg een laag lange vingers in de schaal (zo nodig ook met helften en stukjes – de bodem moet geheel vol zijn) en bedruppel dit met de helft van de koude koffie. *

Verdeel de helft van het mascarpone-eimengsel over de koekjes en strijk de bovenkant glad. Zorg ervoor dat de ruimte tussen de koekjes goed is opgevuld. Leg de rest van de lange vingers over de crème. De bovenzijde gladstrijken.

Het geheel tenminste 8 uur in de koelkast.

Ongeveer 4 uur voor het serveren uit de koelkast, koel wegzetten.

De bovenzijde bestrooien met de cacaopoeder (door een zeefje) .

*TIP:

Het is aan te raden een glazen schaal te gebruiken, zodat je goed aan de onderkant kunt zien of lange vingers goed doordrongen zijn met koffie; moet goed “nat” zijn.

Mocht je ooit een dubbele portie willen maken, deel de ingrediënten dan tevoren in 2 porties. Zo voorkom je dat er onderin de schaal teveel (of te weinig) mascarpone komt.