VRIENDENRECEPTEN.

HAZELNOOTPARFAIT MET KARAMELSAUS

4 – 5 personen

Benodigdheden: Parfait Saus:

50 gr. hazelnoten 100 gr. witte basterdsuiker

2 kleine eierdooiers 3 dl slagroom

45 gr. suiker 2 el. Amaretto

1 tl. Maizena

1 dl melk

1 ½ dl slagroom

1 el. Amaretto

4 – 5 vormpjes (plastic bekertjes)

8 – 10 garneerchocolaatjes.

BEREIDINGSWIJZE:

Parfait

Hazelnoten kort roosteren daarna fijnhakken.

Eierdooiers met suiker in pannetje loskloppen.

Gezeefde maizena en melk toevoegen en al kloppend aan de kook brengen.

Geheel 1 minuut zachtjes doorkoken en daarna laten afkoelen.

Slagroom stijf kloppen, noten en likeur toevoegen en luchtig aan vla toevoegen.

Vormpjes vullen met parfait, schudden om bellen te verwijderen.

Tenminste 4 uur in vriezer plaatsen.

Karamelsaus

Witte basterdsuiker in pan met dikke bodem laten smelten en lichtbruin laten kleuren.

Suiker afblussen met amaretto en goed roeren tot mengsel weer glad is. Slagroom erdoor roeren en saus laten inkoken tot gewenste dikte.

Veel succes en eet smakelijk !