VRIENDENRECEPTEN.

Kaas-gembertruffels

Benodigheden: (12 stuks)

– 50 gr. hazelnoten, fijngehakt.
– 150 gr. verse roomkaas naturel.
– 50 gr. oude kaas, geraspt.
– ½ gemberwortel, geschild.
– 1 el. kleine stukjes stemgember.

Bereidingswijze:

Hazelnoten in droge koekenpan, al omscheppend, in 3 min. goudbruin roosteren.

In kom roomkaas met oude kaas, stemgemberstukjes en 3 el. hazelnoten omscheppen.(*rest hazelnoten bewaren om balletjes te maken).

Gemberwortel schillen en met behulp van knoflookpers boven kaasmengsel uitpersen en erdoor roeren.

Van noten-kaasmengsel kleine balletjes van ca. 2 cm vormen.

*Rest van de hazelnoten op een bord doen en kaasballetjes erdoor rollen.

Kaasballetjes ten minste 2 uur in koelkast laten opstijven.

Een gemakkelijke en snel te maken (vegetarische) borrelhap.