VRIENDENRECEPTEN.
Kaas-gembertruffels
Benodigheden: (12 stuks)
– 50 gr. hazelnoten, fijngehakt.
– 150 gr. verse roomkaas naturel.
– 50 gr. oude kaas, geraspt.
– ½ gemberwortel, geschild.
– 1 el. kleine stukjes stemgember.
Bereidingswijze:
Hazelnoten in droge koekenpan, al omscheppend, in 3 min. goudbruin roosteren.
In kom roomkaas met oude kaas, stemgemberstukjes en 3 el. hazelnoten omscheppen.(*rest hazelnoten bewaren om balletjes te maken).
Gemberwortel schillen en met behulp van knoflookpers boven kaasmengsel uitpersen en erdoor roeren.
Van noten-kaasmengsel kleine balletjes van ca. 2 cm vormen.
*Rest van de hazelnoten op een bord doen en kaasballetjes erdoor rollen.
Kaasballetjes ten minste 2 uur in koelkast laten opstijven.
Een gemakkelijke en snel te maken (vegetarische) borrelhap.