VRIENDENRECEPTEN.

Ossenstaartsoep (Oxtail clair)

Benodigheden: (4 pers.)

– 1 ossenstaart, gewassen en 15 minuten in water geweekt.
– 1 hamschijf van ca. 300 gr.
– 4 liter runderbouillon
– zout
– 1 middelgrote wortel
– 1 ui
– bouquet garnie
– bosje selderie
– 3 kruidnagelen
– ½ theelepel peperkorrels
– cayennepeper.

Bereiding:

Doe de ossenstaart en de hamschijf in een flinke pan met de bouillon en breng het langzaam aan de kook.

Voeg zout toe en schuim zorgvuldig af tot er geen schuim meer naar de oppervlakte komt.

Voeg dan wortel, ui, bouque garnie, selderie, kruidnagelen en peperkorrels toe.

Laat de soep tenminste 3 1/2 uur trekken op het kleinst mogelijke pitje (eventueel met een treefje eronder).

Neem de ossenstaart uit de pan, zeef het nat en schep er al het vet af.

Snij de staarten bij de gewrichten in stukken en zet deze in 2 liter van de gezeefde vloeistof op het vuur.

Roer er, zodra het begint te koken, voldoende zout en cayennepeper door.

Dien de soep heet op.

Zo gewenst kan er vlees van de ossenstaart aan worden toegevoegd.

Vriendennieuws 137.