KOMKOMMERGAZPACHO

Vriendennieuws 123

(Bijgewerkt op: 08-07-2018)

Benodigdheden (4 pers.)

1 komkommer

1 groene paprika

½ (of 1) rode peper

1 ui

2 teentjes knoflook

15 gr. verse koriander

40 gr. blanke amandelen

6 el witte wijnazijn

2 sneetjes witbrood

7 el olijfolie extra vierge

Groentefond

Ras el hanout

Parmezaanse kaas

Stokbrood

Bereiding.

Schil de komkommer en snijd die in stukken. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en de rode peper en snijd ze in stukken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Maal alles, met de koriander (ook de stelen), de amandelen en de azijn in de keukenmachine of blender fijn.

Snijd de korsten van het brood. Week het brood in een beetje koud water en knijp het uit. Voeg het brood met 5 el olijfolie en 200 ml koud water toe aan de andere ingrediënten en maal nogmaals tot alles in gepureerd. Breng op smaak met peper en zout en, eventueel een beetje ras el hanout en groentefond. Tenslotte kun je nog parmezaanse kaas toevoegen.

Laat de gazpacho ijskoud worden in de koelkast. Serveer het in bijv. glazen.

Een stukje knoflookstokbrood uit de oven smaakt er heerlijk bij.

 

Heerlijk op een zomerse dag.

NIEUWSBULLETIN NR 123.

Anke van der Linden