GEBAKKEN PERZIKEN OF NECTARINES MET SINAASAPPEL SIROOP

Vriendennieuws 117
Anke van der Linden

(Bijgewerkt op: 10-07-2017)

Benodigd voor 4 pers.

40 g. ongezouten (room-)boter op kamertemperatuur

4 sappige perziken of nectarines

8 el fijne kristalsuiker

8 el vers geperst sinaasappelsap* = 150 cc

* Als dit sap tè zoet is, deels vervangen door citroensap.

 

1. Verwarm de over op 180 gr.

2. Wrijf de perziken of nectarines rondom in met boter en omhul ze met

suiker. Zet ze in de ovenschaal en bak 30 min. in de oven.

3. Doe ondertussen de 8 el suiker en het sinaasappelsap in een kleine

pan. Breng aan de kook op middelhoog vuur en laat het mengsel

pruttelen tot het indikt en begint te schuimen.

4. Voeg – eventueel – een flinke scheur limoncello toe.

5. Zet het vuur uit en laat de siroop verder indikken.

6. Leg elke perzik /nectarine op een apart bordje, besprenkel het met de

siroop en garneer met – tevoren opgepiepte – amandelen of

pistachenootjes en granaatappel.

Eet smakelijk !

Vriendennieuws nrl. 117