BRUINE BONENSOEP

Vriendennieuws 102
Anton Blok

(Bijgewerkt op: 31-12-2014)

1kg bruine bonen

2 flinke uien

2 dikke plakken katenspek

bouillon van totaal 2 blokjes rundvlees plus ½ blokje groenten

2 a 3 blaadjes laurier

6 kruidnagels

een beetje worchestershire  saus

tabasco naar smaak

klein blikje tomatenpuree

 

bruine bonen ca 7 uren weken in (warm) water plus bouillonblokjes

dan zachtjes koken tot bonen zacht resp. papperig zijn met de laurier en kruidnagel

uien fijnsnijden en (eventueel) fruiten in de magnetron en toevoegen

blokjes gesneden katenspek toevoegen

tabasco/worchestershire saus toevoegen

tomatenpuree toevoegen

nog een tijdje doorkoken en evt op smaak brengen met zout en extra tabasco

laurier (en zo mogelijk kruidnagels) verwijderen

ANTON BLOK

NIEUWSBULLETIN NR 102.