GEKARAMELLISEERDE WITLOF
Vriendennieuws 99
Wilma Eveleens
(Bijgewerkt op: 11-07-2014)
VRIENDENRECEPTEN.
Van Wilma Eveleens.
Gekaramelliseerde Witlof
– 3 stronkjes witlof
– 25 gram boter
– 1 eetlepel suiker
– 1 dl gevogeltefond (of een stukje van een bouillonblokje)
– sap van één sinaasappel
· Snijd het groene puntje van de witlof en snijd in de lengte door
· Bak de stronkjes in de boter lichtbruin, voeg de suiker toe en laat karamelliseren
· Voeg de fond en het sinaasappelsap toe en laat de witlof gaar worden. (10-15 minuten) – kan ook in een ovenschaal en een ½ uur op 160 graden opwarmen voor het diner-
· Neem de struikjes uit het kookvocht en laat even uitlekken.
NIEUWSBULLETIN NR 99.