GEKARAMELLISEERDE WITLOF

Vriendennieuws 99
Wilma Eveleens

(Bijgewerkt op: 11-07-2014)

VRIENDENRECEPTEN.

Van Wilma Eveleens.

Gekaramelliseerde Witlof


–        3 stronkjes witlof

–        25 gram boter

–        1 eetlepel suiker

–        1 dl gevogeltefond (of een stukje van een bouillonblokje)

–        sap van één sinaasappel

 

·       Snijd het groene puntje van de witlof en snijd in de lengte door

·       Bak de stronkjes in de boter lichtbruin, voeg de suiker toe en laat karamelliseren

·       Voeg de fond en het sinaasappelsap toe en laat de witlof gaar worden. (10-15 minuten) – kan ook in een ovenschaal en een ½ uur op 160 graden opwarmen voor het diner-

·       Neem de struikjes uit het kookvocht en laat even uitlekken.

NIEUWSBULLETIN NR 99.