ASPERGESOEP

Vriendennieuws 98
Anke van der Linden

(Bijgewerkt op: 04-05-2014)

Basisrecept:

  • 500 g aspergeschillen en stukken
  • aspergestukken en/of puntenzout
  • 50 g boter
  • 40 g bloem
  • 2 eierdooiers
  • 3 eetlepels witte wijn
  • 2 ½ dl koffiemelk of (slagroom)
  • vers gemalen peper
  • mespunt nootmuscaat
  • 1 theelepel suiker
  • sap van 1 sinaasappel.

Houd het “schillenwater” warm.
Smelt in een tweede pan de boter en voeg de bloem toe. Meng dit alles goed door elkaar en voeg er dan geleidelijk het kookvocht van de asperges bij. (Gewoon een roux maken)
Klop de eierdooiers los in een aparte kom en voeg de witte wijn toe. Schep een flink aantal eetlepels van de hete soep onder goed roeren bij het eiermengsel (familie maken) en schenk dit daarna bij de rest van de soep. Voeg de koffieroom toe met peper, nootmusaat, suiker en het sinaasappelsap. Laat de soep warm worden, maar niet meer koken.

Tip: Vòòr het toevoegen van de aspergepunten (aan het einde) toch de massa even zeven.

Veel succes en eet smakelijk!

NIEUWSBULLETIN NR 98.