DUIVELTJES KIP

Vriendennieuws 96
Anneke Bos

(Bijgewerkt op: 28-12-2013)

Duiveltjes kip (4 personen)

·        6 eetlepels ketjap manis

·        6 eetlepels azijn

·        2 theelepels sambal manis

·        6 eetlepels tomatenketchup

·        1 zakje nasikruiden

·        500 gram kipfilet (kippendijen zonder bot)  in reepjes gesneden

·        2 eetlepels boter of margarine

·        2 uien

·        1 doosje champignons

·        2 eetlepels pindakaas

·        ¼ l slagroom

Bereiding:

·        Wel de nasikruiden in heet water

·        Roer een marinade van ketjap,azijn,sambal,ketchup en nasikruiden

·        Kipfilet erdoor roeren en een paar uur wegzetten in de koelkast

·        Ui fruiten en als ze goudgeel zijn de champignons toevoegen

·        Na 5 minuten de kipfilet toevoegen (incl. marinade) en op een laag vuur ca 25 minuten stoven

·        Pindakaas en slagroom toevoegen en doorroeren (niet meer koken) en indien nodig het vocht binden

·        Opdienen met rijst, komkommer, atjar en kroepoek.

Atjar van courgette (12 personen)

  • 3 courgettes
  • 2 sjalotten
  • 200 ml azijn
  • 120 gr. Suiker

Bereiding:

  • Snij de courgettes doormidden en rasp ze in spaghetti linten (anders krijg je te lange linten en niet het gedeelte met het zaad)
  • Snij de sjalotten fijn
  • Breng de sjalotten, azijn en suiker aan de kook
  • Voeg de courgettelinten toe en giet gelijk af in een vergiet

Smakelijk eten!

ANNEKE BOS

NIEUWSBULLETIN NR 96.