FILET AMERICAIN

Vriendennieuws 93
Bea van ‘t Zand

(Bijgewerkt op: 10-07-2013)

VRIENDENRECEPTEN

Filet Americain als voorgerecht

Benodigdheden (voor 4 personen)

300 gr mager rundvlees (biefstuk of tartaar)

¼       fijn gesnipperde ui

1 tl     fijne mosterd

40 gr  mayonaise

20 gr  ketchup

20 gr  augurk, fijn gesnipperd

tabasco naar smaak

zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Hak het rundvlees zeer fijn. Voeg alle ingrediënten toe, meng zeer goed en maak op smaak naar wens.

Serveren:

Neem een koffiekopje en bekleedt dit met vershoudfolie. Druk de filet stevig hierin aan en laat het geheel even in de koelkast opstijven.

Trek het daarna uit het kopje en plaats het ‘taartje’ in het midden van een wit, rond bord. Als garnituur kan frisse, gemengde sla gebruikt worden of een rucolasalade eventueel met een dressing. In principe is een dressing niet nodig maar het geeft wel een extra verrijking. Bijv. kan gekozen worden voor een kappertjesmayonaise met iets mosterd (wel de kappertjes vooraf hakken voor meer balans).

Teveel als voorgerecht? Maak er een amuse van!

 

Natuurlijk kan de filet ook als hapje gegeten worden op vers afgebakken ciabatta.

(Aangezien er natuurlijk veel geproefd moet worden om de juiste smaak te bepalen is het aan te bevelen om ingrediënten ruim in te kopen).

BEA VAN ‘T ZAND

NIEUWSBULLETIN NR 93.