FILET AMERICAIN
Vriendennieuws 93
Bea van ‘t Zand
(Bijgewerkt op: 10-07-2013)
VRIENDENRECEPTEN
Filet Americain als voorgerecht
Benodigdheden (voor 4 personen)
300 gr mager rundvlees (biefstuk of tartaar)
¼ fijn gesnipperde ui
1 tl fijne mosterd
40 gr mayonaise
20 gr ketchup
20 gr augurk, fijn gesnipperd
tabasco naar smaak
zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Hak het rundvlees zeer fijn. Voeg alle ingrediënten toe, meng zeer goed en maak op smaak naar wens.
Serveren:
Neem een koffiekopje en bekleedt dit met vershoudfolie. Druk de filet stevig hierin aan en laat het geheel even in de koelkast opstijven.
Trek het daarna uit het kopje en plaats het ‘taartje’ in het midden van een wit, rond bord. Als garnituur kan frisse, gemengde sla gebruikt worden of een rucolasalade eventueel met een dressing. In principe is een dressing niet nodig maar het geeft wel een extra verrijking. Bijv. kan gekozen worden voor een kappertjesmayonaise met iets mosterd (wel de kappertjes vooraf hakken voor meer balans).
Teveel als voorgerecht? Maak er een amuse van!
Natuurlijk kan de filet ook als hapje gegeten worden op vers afgebakken ciabatta.
(Aangezien er natuurlijk veel geproefd moet worden om de juiste smaak te bepalen is het aan te bevelen om ingrediënten ruim in te kopen).
BEA VAN ‘T ZAND
NIEUWSBULLETIN NR 93.