INSALATA TRICOLORE
Anton Blok
(Bijgewerkt op: 23-12-2012)
Vriendennieuws 90
INSALATA TRICOLORE
Benodigd
Rijpe tomaten
Beste olijfolie (vergine of vierge = 1e koude persing)
Droge witte wijn of lichte azijn (druppels)
Geitenkaas (halfdroog) (voorkeur Crottin de Chavignol)
Peper
Zout (naar smaak)
Verse basilicum
Platte schaal (afmetingen naar behoefte)
Bereiding:
de genoemde volgorde aanhouden (peper/zout ná de witte wijn !)
Snij de tomaten in niet te dikke plakken en beleg hiermede de platte schaal.
Besprenkel rijkelijk met de olijfolie
Besprenkel vervolgens met weinig witte wijn (of lichte azijn)
Voeg peper (uit de molen) en zout toe naar eigen smaak
Verbrokkel hierop de geitenkaas
Werk af met een laagje van in stukjes gescheurde basilicumblaadjes
(of hele blaadjes indien de kleine basilicumsoort wordt gebruikt)
Tezamen vormen ze de kleuren van de Italiaanse vlag
Eet smakelijk !
ANTON BLOK
NIEUWSBULLETIN NR 90.