INSALATA TRICOLORE

Anton Blok

(Bijgewerkt op: 23-12-2012)

Vriendennieuws 90

INSALATA TRICOLORE

Benodigd

Rijpe tomaten

Beste olijfolie (vergine of vierge = 1e koude persing)

Droge witte wijn of lichte azijn (druppels)

Geitenkaas (halfdroog) (voorkeur Crottin de Chavignol)

Peper

Zout (naar smaak)

Verse basilicum

 

Platte schaal (afmetingen naar behoefte)

Bereiding:

de genoemde volgorde aanhouden (peper/zout ná de witte wijn !)

Snij de tomaten in niet te dikke plakken en beleg hiermede de platte schaal.

Besprenkel rijkelijk met de olijfolie

Besprenkel vervolgens met weinig witte wijn (of lichte azijn)

Voeg peper (uit de molen) en zout toe naar eigen smaak

Verbrokkel hierop de geitenkaas

Werk af met een laagje van in stukjes gescheurde basilicumblaadjes

(of hele blaadjes indien de kleine basilicumsoort wordt gebruikt)

Tezamen vormen ze de kleuren van de Italiaanse vlag

 

Eet smakelijk !

ANTON BLOK

NIEUWSBULLETIN NR 90.