KROKETTEN – GARNALEN – KIP OF KALFS.

Vriendennieuws 89
Cocky Henning

(Bijgewerkt op: 07-11-2012)

50 BITTERBALLEN OF 15 à 20 KROKETTEN

  • 125 GR. BOTER
  • 5 DL. VISBOUILLON
  • 2 EIERDOOIERS
  • 1-2 EIWITTEN
  • 130 GR. BLOEM
  • 350 GR. GRIJZE GARNALEN
  • 2 ½ DL.SLAGROOM
  • 1 EETLEPEL ARCHIDE OF ZONNEBLOEMOLIE
  • PANEERMEEL

MAAK EEN “ROUX” DOOR DE BOTER TE SMELTEN , BLOEM TOE TE VOEGEN, DIT 2 à 3 MIN. AL ROEREND TE LATEN ZWETEN EN HIER DAN SCHEUTJE VOOR SCHEUTJE DE BOUILLON BIJ TE VOEGEN.
LAAT DEZE SAUS EVEN DOORPRUTTELEN. KIJK DE GARNALEN NA OP EVENTUELE ONGERECHTIGHEDEN.
KLOP DE DOOIERS LOS MET DE SLAGROOM, VOEG ER ENKELE LEPELS HETE SAUS TOE EN SCHENK DIT AL ROEREND DOOR DE REST VAN DE SAUS.
LAAT DIT ONGEVEER 2 MIN. DOORWARMEN EN ROER NADAT DE SAUS WAT IS AFGEKOELD DE GARNALEN ERDOOR EN EVENTUEEL WAT GEHAKTE PETERSELIE.
LAAT DIT MENGSEL IN EEN GROTE ONDIEPE (LASAGNA)SCHAAL GLIJDEN, DEK AF MET PLASTICFOLIE EN LAAT DE MASSA IN DE KOELKAST OPSTIJVEN, HET LIEFST TOT DE VOLGENDE DAG.
VERDEEL DE KOUDE MASSA MET EEN MES EERST IN RECHTHOEKEN EN VORM ER DAN MET VOCHTIGE OF MET WAT OLIJFOLIE INGESMEERDE HANDEN KROKETTEN OF BITTERBALLEN VAN.
HAAL DE KROKETTEN/BITTERBALLEN EERST DOOR DE BLOEM, KLOP DE EIWITTEN DAN LOS MET EEN LEPEL WATER EN OLIE EN HAAL ZE VERVOLGENS HIERDOOR.
WENTEL DE KROKETTEN/BITTERBALLEN TOT SLOT DOOR DE PANEERMEEL.
FRITUUR DE KROKETTEN BIJ ONGEVEER 180 °.

VOOR KIP NEEM JE 500 GR. KIPFILET IN KLEINE BLOKJES SNIJDEN EN POCHEREN IN DE KIPPENBOUILLON EVENTUEEL MET KERRY TOEVOEGEN VOOR KIP/KERRY BITTERBALLEN. OF 500 GRAM KALFSVLEES POCHEREN IN KALFSBOUILLON.

COCKY HENNING.

NIEUWSBULLETIN NR 89.