CAKE AUX FROMAGE ET AUX PIMENTS
KAASCAKE MET PAPRIKA

Vriendennieuws 89
Cocky Henning

(Bijgewerkt op: 07-11-2012)

  • 100 GRAM BOTER
  • 3 EIEREN
  • 200 GRAM ZELFRIJZEND BAKMEEL
  • ½ GROTE OF HELE KLEINE RODE PAPRIKA
  • ½ GROTE OF HELE KLEINE GROENE PAPRIKA
  • 1 (RODE)UI
  • 200 GRAM OUDE KAAS OF GRUYERE(GERASPT)
  • 100 GRAM ROQUEFORT OF ANDERE BLAUWE KAAS (VERKRUIMELD)
  • BOTER/BLOEM OM IN TE VETTEN

SMELT DE BOTER OP EEN ZEER LAAG PITJE. NEEM DAN VAN HET VUUR EN KLOP ER DE EIEREN DOOR TOT EEN HOMOGENE MASSA.
SPATEL ER DAN DE BLOEM DOOR. SNIJ DE ZAADLIJSTEN VAN DE PAPRIKA’S EN SNIJDT DEZE EN DE UI IN ZEER KLEINE BLOKJES.
SCHEP DIT DOOR HET DEEG EN SCHEP ER OP HET LAATSTE MOMENT DE KAAS DOOR.

NEEM EEN (KLEIN) CAKEBLIK (1 LITER), BEBOTER DIT EN BESTROOI HET MET BLOEM EN SCHEP DAN HET DEEG ER IN,
BAK DE CAKE IN EEN VOORVERWARMDE OVEN VAN 200 ° GEDURENDE 30 MINUTEN.
SERVEER DE CAKE WARM OF KOUD BIJ HET APERITIEF.

COCKY HENNING.

NIEUWSBULLETIN NR 89.