SECRETARIAAT Logo 2013

VRIENDENNIEUWS NR. 141

Alphen aan den Rijn, 30 juni 2021.

Beste Vrienden,

BESTUUR.

Eind mei j.l. is het bestuur sinds driekwart jaar weer eens lijfelijk bijeen geweest. Omdat de kantoren van de ANVR in Leusden nog niet operationeel zijn, heeft Pien Meester ons wederom gastvrij ontvangen. Pien, nogmaals hartelijk dank.

Tijdens de vergadering is er vooral veel gesproken over het programma van ons komende jubileumjaar. Daar willen we toch een bijzonder Vriendenjaar van maken.

EVENEMENTEN.
HOERA !!!

Het ziet er nu echt naar uit dat ons Jeu de boulesdagje op maandag 12 juli a.s. doorgang kan vinden. Zoals verwacht staan veel leden te trappelen om elkaar weer te zien en te spreken, want er hebben zich maar liefst 40 Vrienden aangemeld, EEN RECORD. Ben je alsnog geïnteresseerd: de uitnodiging wordt nog een keer meegezonden, maar doe het wel een beetje snel, want het speelschema moet afgestemd worden op het aantal spelers en dat is een serieuze bezigheidstherapie.

Na deze dag gaan we van onze uitgestelde Nieuwjaarslunch, c.q. Lentelunch en nu omgedoopt tot Vriendenlunch op vrijdag 13 augustus genieten in De Hoefslag in Bosch en Duin.

Reeds velen hadden op een eerder tijdstip al aangegeven graag van de partij te willen zijn en zij hebben inmiddels de nieuwe uitnodiging, die bijgaand wordt meegezonden, al ontvangen. Ook hiervoor geldt: meld je zo spoedig mogelijk aan, want er is een limiet in het aantal plaatsen in het restaurant (of buiten).

De uitnodiging voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering op woensdag 08 september a.s. is bijna klaar. De oorspronkelijke locatie Slot Loevestein bleek toch niet (meer) zo geschikt: konden er vroeger bijeenkomsten in het Kasteel plaatsvinden, nu is dit deel tot uitsluitend museum getransformeerd en moeten overige xxx in een bijgebouw worden gehouden. Maar, geen nood, er is een heel leuk alternatief gevonden in het knusse en bezienswaardige Zaltbommel. (Al eens geweest?) Uitnodiging volgt dus nog.

 

Dan gaan we eindelijk varen over de prachtige Vecht. Dankzij de medewerking van de reder hebben wij onze reservering steeds weer kunnen uitstellen zonder kosten, maar nu moet het echt gaan gebeuren: op maandag 13 september schepen we in voor onze “cruise” over deze schitterende rivier. Over het algemeen is de belangstelling voor zo’n dagje op het water altijd heel groot bij onze Vrienden en ook dit keer wordt er weer gerekend op een grote opkomst. Wat houd je tegen om snel in te schrijven: de uitnodiging is bijgesloten.

Op de oude evenementenlijst stond een bezoek aan het museum in Assen gepland om daar in het najaar de tentoonstelling van Frida Kahlo te bezoeken. Er wordt een beetje getwijfeld aan de belangstelling hiervoor. Zouden jullie d.m.v. een mailtje naar het secretariaat willen aangeven of je hieraan zou willen deelnemen ?

Eventueel kan er dan naar een andere tentoonstelling worden uitgekeken.

EVENEMENTENKALENDER 2021.
Omdat er vast een aantal leden is dat intussen de draad van de data van de diverse evenementen is kwijtgeraakt, wordt een nieuwe evenementenkalender meegestuurd, met het nieuwe schema.

LEDENLIJST.
Tine Kuijs heeft haar oude e-mailadres weer in ere hersteld: p.t.kuijs@ziggo.nl.

VRIENDENRECEPTEN.
Omdat recentelijk de zomer is begonnen een simpel recept van een (vegetarische) borrelhap om lekker op het terras of balkon van te genieten.

JARIG.

Nou, er kan weer gezellig een feestje worden gevierd op de verjaardagen van:

Juli

02 Ineke Ringelberg;

03 Emmy Couvreur; René Klawer;

06 Wim Durville;

08 George Ioannides;

10 Paula Aartsen;

11 Ton Kenter;

18 Koos Aartsen;

20 Bart Ras;

24 Gerard Couvreur;

25 Frans Staal;

28 André Kok; Tineke Witlam;

30 Aadje de Haas van Dorsser; Tine Kuijs; Ria Dros;

en in

Augustus

03 Leo Verburg; Anke Snelders;

06 Piet Jongens;

15 Elly Hummelman;

18 Anton Blok; Ria Verkerk;

19 Margreet Sprik;

22 Katja van der Ploeg; Lia Hooijmans; Marianne Weber;

BIJLAGE:

Aangepaste Evenementenkalender 2021.

– (Herhaalde) uitnodiging Jeu de Boulesdag op maandag 12 juli 2021.

– Uitnodiging Vriendenlunch op vrijdag 13 augustus 2021.

– Uitnodiging Varen over de Vecht op maandag 13 september 2021.

– Vriendenrecepten, borrelhap.

Secretariaat Bartokhof 68, 2402 GG Alphen aan den Rijn.
T. 0172.420.478, M. 0651.384.054
E-mail: linden-blom@hotmail.com.

www.vriendenvandeanvr.nl. Bankrekening: NL54 ABNA 041 069 5939.