SECRETARIAAT Logo 2013

VRIENDENNIEUWS NR. 136A

Alphen aan den Rijn, 17 augustus 2020.

Beste Vrienden,

Zoals gebruikelijk in deze tijd van het jaar stuur ik jullie hierbij de eerste editie van het Vriendennieuws 136 met info m.b.t. de Algemene Ledenvergadering.

Het aantal aanmeldingen blijft nog wat achter, dus meld je s.v.p. binnenkort aan.

Graag jullie speciale aandacht voor de vacatures die in het bestuur zullen ontstaan, et name voor een penningmeester. Aanmeldingen hiervoor naar het secretariaat.

BIJLAGEN:

– (Herhaalde uitnodiging Algemene Ledenvergadering op dinsdag 08 september

2020.

– Agenda Algemene Ledenvergadering 2020.

– Financiële stukken. (Deze worden zo spoedig mogelijk nagezonden.)

Secretariaat Bartokhof 68, 2402 GG Alphen aan den Rijn.

T. 0172.420.478, M. 0651.384.054 E-mail: linden-blom@hotmail.com, www.vriendenvandeanvr.nl.

SECRETARIAAT Logo 2013

VRIENDENNIEUWS NR. 136B

Alphen aan den Rijn, 31 augustus 2020.

Beste Vrienden,

BESTUUR.

Dit deel van het Vriendennieuws brengt jullie de “normale” nieuwtjes van de vereniging van de afgelopen twee maanden. En ook nog het laatste nieuws m.b.t. de Algemene Ledenvergadering op dinsdag 08 september a.s. in Aalsmeer.

Om hiermee maar te beginnen: de uitnodiging wordt nog een keer meegestuurd, want we kunnen nog wel wat meer interesse gebruiken. En, als je niet van plan ben naar Aalsmeer te komen, laat dat dan s.v.p. ook even aan het secretariaat weten.

Het bestuur wil zijn dank en waardering uitspreken voor het feit dat Jan Steijn ons dit jaar uit de brand heeft geholpen bij de administratie. Helaas is het niet mogelijk gebleken om de financiële jaarstukken tijdig te produceren. Mede daardoor is, in goed overleg, besloten dat hij zich geen kandidaat zal stellen voor het penningmeesterschap. Tijdens de Algemene Ledenvergadering zal Anton Blok de aanwezigen op de hoogte stellen van financiële status per 31 december 2019 en de verwachtingen voor 2020.

Wij hebben het grote geluk in Paul de Greef, register accountant, een nieuwe kandidaat voor deze vacature te hebben gevonden. Het bestuur stelt dan ook voor hèm als bestuurskandidaat tijdens de Algemene Ledenvergadering voor te dragen.

Er zijn 2 bestuursleden aftredend, t.w. Heerke Brouwer en Ria Verkerk; inmiddels hebben Gerard Couvreur en George Ioannides zich ook kandidaat gesteld. Alsnog geïnteresseerd in een bestuursfunctie: meld je aan bij het secretariaat.

VOORBIJE EVENEMENTEN.

Jeu de boulesdag.

Wat was het een feest om, na 5 maanden, tijdens de Jeu de boules dag een flink aantal (24) van de Vrienden weer te zien en te spreken. We troffen het wederom met een mooie dag, ondanks dat de wind probeerde daar een stokje voor te steken. Maar op de baan was het goed toeven. Er hadden zich zelfs een paar leden aangemeld, die normaliter niet zoveel ophebben met het spelletje, maar nu voor goed verkocht zijn. De gastheren en -dames van Chalêt Helenahoeve toonden zich weer van de allerbeste kant: geen wens was teveel, zelfs toen we besloten de afscheidsborrel maar op de boulesbaan te houden, i.v.m. de wind. Volgend jaar bij geen corona en welzijn, komen we weer terug.

Uiteindelijk werd het toernooi gewonnen door Paula Aartsen, Joop Boere en Pieter Kuijs, die heel gezellig, met zijn moeder Tine was meegekomen.

De foto’s geven een beeld van de dag.

 

 

Vriendenlunch.

Voor de Vriendenlunch werd in de loop van het jaar voor een andere locatie gekozen:

hotel, restaurant en café De Watergeus in Noorden, bij Nieuwkoop. We konden heerlijk buiten zitten, op veilige afstand en genieten van de heerlijke lunch en prachtige uitzicht over de Nieuwkoopse Plassen. De belangstelling voor dit evenement was heel groot en er moest dan ook een aantal leden teleurgesteld worden, omdat het restaurant een maximum van 28 personen wilde handhaven. Ook dit uitje is voor herhaling vatbaar, gezien de vele positieve reacties van de aanwezigen. De meegestuurde foto’s geven een beeld van de gezellige bijeenkomst.

 

 

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN.

Algemene Ledenvergadering op dinsdag 08 september 2020.

Over een paar dagen zal de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaatsvinden in Aalsmeer. Zoals hierboven reeds aangegeven is het aantal inschrijvingen nog maar 29 Vrienden. Dankzij het feit dat een aantal jaren geleden de statuten zijn gewijzigd hoeft er echter geen quorum te worden gehaald.

Behalve de vergadering bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een boottocht over de Westeinderplassen. Het schip heeft plaats voor max. 125 passagiers, dus geen enkel probleem bij het afstand houden. Als je niet mee wilt varen kan dat natuurlijk ook en drink je je aperitief in het restaurant voordat de lunch begint. Alle overige modules staan in de uitnodiging.

Architectuurtoer Leidsche Rijn op dinsdag 06 oktober 2020.

Een maandje later, wordt de uitgestelde rondrit door een ten westen van Utrecht ontstane nieuwe stad Leidsche Rijn gehouden. Zoals vanouds zal Reinout Crince ons weer tekst en uitleg geven bij de te bezichtigen bouwwerken. De lunch wordt geserveerd in restaurant Zuiver, een culinair pareltje. Ook hiervoor wordt de uitnodiging meegezonden.

Cultureel uitje in november 2020.

Het is nog steeds niet duidelijk hoe de culturele kalender er in het najaar zal uitzien; veel tentoonstellingen zijn geannuleerd of uitgesteld. Maar mocht er iets interessants gepubliceerd worden, dan wordt daar natuurlijk actie op ondernomen.

LEDENLIJST.

Als er Vrienden zijn die naar de Algemene Ledenvergadering komen en die graag een “papieren” ledenlijst willen ontvangen, laat dat dan s.v.p. tijdig even weten bij het secretariaat.

VRIENDENPOST.

Van Joke Otto is een dankbetuiging ontvangen voor de getoonde belangstelling bij het overlijden van Guus.

Anton Blok gaat verhuizen en heeft het e.e.a. te koop. In de bijlage zijn aanbiedingen.

JARIG.

We hopen op nog een mooie en gezellige najaarsdag als onderstaande Vrienden hun verjaardag vieren:

September

05 Claar Wouters;

09 Joop Boere;

10 Bertine van Brakel;

12 Clara Bruinsma;

17 Heerke Brouwer;

18 Marijke Russ – van Mook

23 Anne Kok; Hans van den Oever;

25 Els van Fraassen – van Iren; Joop ter Haar;

en

Oktober

04 Fred van Ommen; Henja Swinkels;

10 Nelleke Gijrath;

19 Dick Postma;

22 Elly Ras;

25 Frank Oostdam;

BIJLAGEN:

– (Herhaalde) uitnodiging Algemene Ledenvergadering.

– Uitnodiging Architectuurtoer Leidsche Rijn.

– Vriendenpost van Anton Blok.

Secretariaat Bartokhof 68, 2402 GG Alphen aan den Rijn.

T. 0172.420.478, M. 0651.384.054 E-mail: linden-blom@hotmail.com, www.vriendenvandeanvr.nl.

SECRETARIAAT Logo 2013

VRIENDENNIEUWS NR. 136B vervolg.

Alphen aan den Rijn, 31 augustus 2020.

Beste Vrienden,

Helaas, het was weer zo’n dag…, sorry. Maar gelukkig zijn er altijd weer oplettende leden die mij dan hiervan op de hoogte stellen. Dank daarvoor.

BIJLAGEN:

– Uitnodiging voor de Architectuurtour Leidsche Rijn (nu de juiste)

– Vriendenpost, Anton Blok.

VRIENDENlijke groeten,

Anke van der Linden – Blom.

(secr. ver. Vrienden van de ANVR).

Secretariaat Bartokhof 68, 2402 GG Alphen aan den Rijn.

T. 0172.420.478, M. 0651.384.054 E-mail: linden-blom@hotmail.com, www.vriendenvandeanvr.nl.