SECRETARIAAT Logo 2013

VRIENDENNIEUWS NR. 133

Alphen aan den Rijn, 28 februari 2020.

Beste Vrienden,

Er wacht jullie een (kleine) verrassing, dit eerste Vriendennieuws in 2020. Onder het motto: “je bent nooit te oud om te leren”, is de stap genomen om de tweemaandelijkse edities te verluchten met foto’s van de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden. Van onze Nieuwjaarslunch heb ik helaas geen foto’s, maar wel van ons bezoek aan de Pieter de Hooch tentoonstelling.

BESTUUR.

Begin januari zijn de contributienota’s verzonden, voor het eerst per mail. Kijk s.v.p. even na of inmiddels aan je financiële verplichting hebt voldaan en deze factuur hebt betaald. Mocht je de nota niet hebben ontvangen en/of kwijt zijn geraakt: meld dat dan bij het secretariaat, dan wordt een kopie toegezonden.

EVENEMENTEN.

Nieuwjaarslunch.

Direct maar, op 03 januari j.l., werd het jaar begonnen met de Nieuwjaarslunch, opnieuw bij de Hoefslag, geopend. Ook dit jaar was de belangstelling groot 59 Vrienden genoten van een lekker hapje, drankje en, vooral, van elkaar. Gezien het succes, heeft de evenementencommissie besloten om dit evenement het volgende jaar wederom in Bosch en Duin te houden en wel op vrijdag 08 januari 2021. ’t Is maar dat jullie het vast weten !!!

 

Pieter de Hooch.

De zon verwelkomde ons breeduit op onze tocht naar Delft, afgelopen 07 februari.

De ontvangst vond plaats in “De Barbier” op het St. Agaathplein, waar ook het Prinsenhof is gelegen. Na de koffie wijdde Marina Marijnen ons, op de haar eigen, zeer deskundige wijze, in, over hetgeen ons wachtte op de tentoonstelling. Zo goed zelfs dat de audiotour en het begeleidende boekje dat werd uitgereikt bij binnenkomst op het Prinsenhof, eigenlijk overbodig bleken. De heerlijke sandwichlunch was ook in “De Barbier”. Van verschillende kanten hadden ons al heel positieve berichten bereikt over het tentoongestelde en dat bleek zeer terecht. Wonderlijk dat zoveel werken van Pieter de Hooch eigenlijk onbekend bleken. Kortom: het was prachtig. We verlieten gezamenlijk het museum om, onder leiding van Marina Marijnen een korte wandeling door Delft te maken op weg naar de oudste kroeg van aldaar “Bierhuis De Klomp”, voor een afscheidsborrel. Een tweede succesvolle excursie kwam ten einde.

 

De door Marina Marijnen samengestelde “hand out” wordt meegezonden, voor de liefhebbers.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN.

Rotterdam op woensdag 18 maart 2020.

Als eerstkomend evenement staat Rotterdam op het programma. We gaan een rit door de stad maken met een historische tram en, na de lunch, bezoeken we het Belasting- en Douanemuseum. Er hebben zich inmiddels 23 Vrienden aangemeld, waaronder een verrassend groot aantal (oud-) Rotterdammers. De uitnodiging wordt nog een keer meegezonden, maar er is haast geboden als je je nog wilt inschrijven.

 

Architectuur Leidsche Rijn op dinsdag 21 april 2020.

Ook dit jaar staat de moderne architectuur op de kalender en dit keer het nieuwe deel van Utrecht: Leidsche Rijn. Reinout Crince gaat weer met ons mee om alle finesses uit te leggen en er wacht ons een heerlijke lunch in Restaurant “Zuiver”. De uitnodiging wordt meegestuurd, dus aanmelden maar.

Jeu de boulesdag op dinsdag 28 mei 2020.

De ballen gaan weer rollen bij de St. Helenahoeve in Doorn, volgens het gebruikelijke patroon: lekker schuin aflopende banen met venijnige keitjes. Tussendoor hopen we op het prachtige terras van enige versnaperingen te genieten. Ook hiervan wordt de uitnodiging als bijlage meegezonden.

Varen over de Vecht op dinsdag 23 juni 2020.

Dit uitje vindt wel wat later in de tijd plaats, maar de reder van de boot wil eigenlijk nu al weten of onze reservering definitief doorgaat. DAAROM: meld je s.v.p. nu al aan. Het wordt een prachtige vaartocht over het mooiste deel van de Utrechtse Vecht. De uitnodiging wordt hierbij meegezonden.

VRIENDENPOST.

Met goedkeuring van Joop Prins, laten we jullie weten dat zijn vrouw Joke eind januari is overleden. We wensen Joop veel sterkte met dit verlies. Misschien gaan we hem wel weer terugzien bij de Vrienden ?

BLUEBIZZ.

Het loopt nog niet zo erg met onze Bluebizz. Op dit moment 44 credits; nog niet voldoende om van Amsterdam naar Brussel te vliegen.

Dus opnieuw de oproep:

Als je binnenkort gaat vliegen met Air France/KLM, Delta en andere poolpartners voeg in of laat invoegen ons nummer

 

NL22940

Lukt het niet? Bel of mail Anton Blok met je PNR-code en hij doet zijn best om het nummer alsnog in de PNR op te nemen!

Tel. 0573 43 15 25 of e-mail: antonhblok@planet.nl

 

JARIG.

We wensen deze “lentejarigen” een heel prettige dag:

Maart

01 Cees van Rantwijk;

07 Jerina Helmerhorst;

09 Ine Woltermann;

08 Ineke Verburg;

15 Elly Timmermans;

16 Piet Kuijs;

19 Leendert Parlevliet;

22 Lia Stroober;

28 Cisca Parlevliet;

29 Anneke van Eembergen ;

31 Christina van Onlangs;

April

06 Loek van Rantwijk;

13 Lydia de Vos;

18 Ruud Beins;

19 Frank Paumen;

30 Pé Kohnstamm;

BIJLAGEN:

– (Herhaalde) uitnodiging Rotterdam op 18 maart 2020.

– Uitnodiging Architectuur Leidsche Rijn op 21 april 2020.

– Uitnodiging Jeu de boulesdag op 28 mei 2020.

– Uitnodiging Varen over de Vecht op 23 juni 2020.

– Hand out van de Pieter de Hooch tentoonstelling door Drs. Marina Marijnen.

Secretariaat Bartokhof 68, 2402 GG Alphen aan den Rijn.

T. 0172.420.478, M. 0651.384.054 E-mail: linden-blom@hotmail.com, www.vriendenvandeanvr.nl.