VRIENDENVERTELLINGEN NR. 1

In deze zorgelijke tijden met niet erg veel vrolijk nieuws wil ik jullie graag deelgenoot maken van een ongelooflijke gebeurtenis die zich momenteel afspeelt.

Captain Tom Moore is een Britse veteraan uit de Tweede Wereldoorlog die op 30 april a.s. 100 jaar oud hoopt te worden. Hoewel hij nog heel helder van geest is en buitengewoon goed in de conversatie, heeft hij in de loop der tijden ook hulp ondervonden van de NHS, de Britse geneeskundige dienst. Hij zag het als zijn plicht om, gezien de grote druk ook daar, allen die zo’n grote bijdrage aan de bestrijding van het Coronavirus leveren een hart onder de riem te steken en op bescheiden wijze een bijdrage te leveren aan deze instelling.

Hij nam zich voor om in 10 dagen tijd totaal 100 rondjes met zijn rollator door de redelijk grote tuin te lopen van zijn dochters huis, waar hij leeft. Hij hoopte daarmee 1000,– pond te vergaren en dit bedrag te doneren.

Hij startte op Goede Vrijdag en de respons was overweldigend. Inmiddels heeft zijn actie 29.000.000,– (negenentwintig miljoen) pond opgebracht en het eind is nog niet in zicht.

In één van de dagelijkse interviews vertelde hij een fan te zijn van het lied “You ‘ll never walk alone”, waarop de Britse zanger Michael Ball dit lied met veel andere zangers voor hem ten gehore brachten. Captain Tom werd verzocht een keer mee te zingen hetgeen geschiedde en hiervan werd een opname gemaakt. Deze week staat dit nummer op nr. 1 van de hitparade…. Kassa.

Inmiddels stromen ook de verjaardagskaarten binnen. Zij worden verzameld in een school. Naast de bedankjes en goede wensen, worden ook hierin nog geldbedragen meegezonden. Dat die ongetwijfeld nog een extra opbrengst zullen opleveren staat buiten kijf: tot nu toe (vandaag is het 25 april) zijn er 100.000 kaarten ontvangen !

Anke van der Linden – Blom.

Alphen aan den Rijn, 25 april 2020.