Valkenswaard, 5 januari 2023.

Beste ANVR Vrienden,

Een nieuw verenigingsjaar 2023 staat weer voor de deur, met wederom een afwisselend programma vol excursies en belevenissen. Neem het boekje er nog maar eens bij.

Een programma dit jaar dat door onze Evenementen commissie tot in de finesses is voorbereid. Hier kreeg u tijdens de jaarvergadering in het najaar reeds een uitgebreid programma van. Evenementen die U elders niet kunt en zeker niet wilt boeken.

Een applaus hiervoor is zeker op zijn plaats!

Tijdens deze vergadering ontving u ook een zeer bijzondere brochure met “50 jaar Vrienden van de ANVR” met allerlei leuke wetenswaardigheden over de afgelopen jaren. Sommige zijn echte toppers geworden. De leden die niet aanwezig waren ontvingen dit per post.

Wij hebben een vreemd jaar achter de rug, met de coronaperikelen nog vers in het geheugen. Wij mochten nergens naar toe en waren reeds gewend aan het mondmasker. Dan het trieste van de invasie in Oekraïne door Poetin, ook dat liet ons niet onberoerd en merken wij nog iedere dag.

Wat mag wel en wat mag niet vanuit Den Haag. Bijna een betuttelende maatschappij is het aan het worden. Gelukkig mogen wij nog wel ‘Pietje Bell’ kijken. Zelfs de moderne preutsheid over schilderijen. Gelukkig hebben wij die tijd al lang achter ons gelaten. Pas wel op je woorden, want discriminatie ligt op de loer! Slecht presterende scholen worden aangepakt en hopelijk is dit ook het geval met ambtenaren. De luchtvaart groeit ondanks de beperkingen en de verhogende vlieg-tax. Anders wordt er in België of Duitsland opgestapt. Zelfs wordt er al gekeken naar WIFI in de sky. En vergeet op de snorfiets niet een helm te dragen! Het ouderlijk gezag gaat veranderen, dus mocht u nog ergens aan willen beginnen, u bent gewaarschuwd.

Een vereniging die leeft en bloeit met zo’n 113 leden, waarvan er nu 42 aanwezig zijn op deze illustere locatie. Zeer zeker een bijzonder gezelschap met een enorme rijke historie.

Leden, die voor de eerste keer deze nieuwjaarlunch bijwonen, hartelijk welkom in ons midden. Door omstandig zijn er altijd leden die jammer genoeg niet aanwezig kunnen zijn, zoals bijv. Dick van de Ploeg die zijn dialyse niet kon verzetten.

Helaas moesten wij in 2022 afscheid nemen van enige prominenten reismensen, hoogwaardigheidsbekleders en sporticonen. Daarnaast heeft de voorzitter van de ANVR, Frank Oostdam een ernstig hartinfarct gehad, echter hij is gelukkig weer herstellende.

Een vereniging waarvan menig lid nog regelmatig zijn ‘reisschoenen’ uit de kast trekt om deel te nemen aan de evenementen die door onze vereniging worden georganiseerd of om zelf de wereld te verkennen. Zo ook aandacht voor een heel bijzondere dag in Den Haag op 29 maart a.s. onder leiding van Reinout Crince, onze specialist in architectuur.

Wij, het bestuur van de Vrienden van de ANVR wensen jullie:

Veel gezondheid toe en veel kommerloze dagen.

Vooral alle goeds en dat het mag brengen wat wenselijk is.

Hierop wil ik graag een toost uitbrengen! PROOST!

“En mocht u buiten deze vriendenclub nog mensen tegenkomen die geen lid zijn, hopen wij dat u deze vereniging onder hun aandacht wilt brengen.”

Frank Paumen

Voorzitter Vrienden ANVR