Goden van Egypte

GODEN VAN EGYPTE

Bezoek aan de tentoonstelling

o.l.v. Prof. Dr. Maarten Raven

dinsdag 19 februari 2019

De oude Egyptenaren vereerden duizenden goden naast elkaar. In onze wereld, waar zelfs één god veel mensen al teveel is, klinkt dit als lichtelijk absurd. Maar kennelijk werkte het voor de Egyptische cultuur, die juist dankzij de godsdienst meer dan drieduizend jaar heeft bestaan. De Egyptische religie vormde de basis voor de gehele cultuur – rechtsvorm, economie, dodenbestel, beeldende kunst, literatuur enz. Achter die duizenden goden gaan heel veel inspirerende ideeën schuil over hoe de wereld in elkaar steekt en wat de plaats is van de mens in de schepping. Over die ideeën gaat de tentoonstelling Goden van Egypte in het Rijksmuseum van Oudheden. Maarten Raven

Prof. Dr. Maarten Raven is de samensteller van de tentoonstelling

Met de grote tentoonstelling Goden van Egypte brengt het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden weer vele topstukken naar Nederland. Meer dan vijfhonderd voorwerpen uit binnen- en buitenlandse musea brengen de Egyptische godenwereld tot leven en laten zien hoe groot de invloed van de goden op het leven van de oude Egyptenaren was.

Voor deze tentoonstelling werkt het museum samen met o.a. het Egyptische Museum in Turijn, dat beschikt over de op één na grootste Egyptische collectie ter wereld. Verder met het British Museum, Musée du Louvre, Kunsthistorisches Museum Wien, Hildesheim en Hannover.

Voorlopig programma:

Dinsdag 19 februari 2019

10.30 – Verzamelen Rijksmuseum van Oudheden, Leiden

11.00 – Inleiding tot de tentoonstelling door Maarten Raven

12.15 – Glaasje

12.30 – Lunch

14.00 – Bezoek tentoonstelling

15.45 – Einde bezoek; afscheidsdrankje

16.30 – Einde excursie

 

http://www.rmo.nl/beeld/collectie/Votiefbeeld_800p.jpg
Osiris

Eigen bijdrage
€ 52,00 zonder MJK
€ 39,50 met MJK of Rembrandtpas
€ 20,00 toeslag introducé

Waarin begrepen: koffie-ontvangst, inleiding, begeleiding, lunch, drankjes

Annuleringskosten:
t/m 1 februari 2019 – nihil
daarna – € 30,00 p.p.

Aanmelden via bijgaand formulier

Uitleg op de tentoonstelling is beperkt tot groepen van max. 15 personen. In het geval, dat we dit aantal zullen overschrijden, kunnen we een beroep doen op de heren Ara Boyadjian en Louis Zonhoven. Beide heren hebben ons al eerder de helpende hand gereikt!

De ware reiziger heeft geen reden nodig om op reis te gaan

Johann Wolfgang von Goethe