ROMANTISCHE STRASSE (MEI 2016)

(Bijgewerkt op: 24-12-2015)

 

 

DE ROMANTISCHE STRASSE

Lieflijke landschappen – Middeleeuwse stadjes – Barok en Rococo

Vijfdaagse busreis

Zondag 29 mei t/m Donderdag 2 juni 2016

Onze traditioneel gezellige busreis gaat dit jaar naar de Romantische Strasse in Duitsland. Een naam die deze route alle eer aan doet! Prachtige oude ommuurde stadjes, kerken, burchten.

We rijden naar Nördlingen; verblijven daar vier nachten in het  NH Klösterle Hotel. Rustig gelegen in het (autovrije) centrum en na een apart bezoek aan Rothenburg rijden we in twee dagen zoveel mogelijk de Strasse. In ieder geval een bezoek aan de verbazingwekkende Wieskirche, geheel in rococostijl.

 

Beknopt programma:

Zondag 29 mei 2016

In de ochtend vertrek van Amersfoort-CS (08.45) en Barneveld-Noord (gratis parkeergarage) (09.15) per bus naar Nördlingen.

Een lunchstop onderweg (lunch vrij).

Aan het eind van de middag aankomst in het NH Klösterle Hotel, diner en overnachting.

Maandag 30 mei 2016

De ochtend is vrij in het oude stadje Nördlingen.* In de middag rijden we naar Rothenburg ob der Tauber. Dit stadje is bij wijze van spreken zo uit de Middeleeuwen overgeplant. Ommuurd, vele vakwerkhuizen, enkele mooie kerken, waaronder de St.Jakob met prachtig houtsnijwerk van de beroemde Tilman Riemenschneider.

Rothenburg ob der Tauber

 

Dinsdag 31 mei 2016

Vandaag gaan we een deel van de Romantische Strasse rijden. Onze standplaats Nördlingen is zodanig gekozen dat we zowel naar Noord als naar Zuid een niet al te grote afstand hoeven af te leggen, hoewel het steeds wel een flinke is!

We rijden zuidwaarts via Harburg, Augsburg en Landberg am Lech naar Steingaden. Hier gaan we in ieder geval de wonderbaarlijke Wieskirche bekijken, in zuivere rococo-stijl.

De Wieskirche staat op de Unesco Werelderfgoedlijst.

 

 

Aan de hand van het horloge worden de route en de stopplaatsen bepaald.

Diner en overnachting Klösterle Hotel.

Woensdag 1 juni 2016

Vandaag een iets kortere afstand, maar wel weer prachtige plaatsjes en plaatjes!

We rijden noordwaarts met allereerst een bezoek aan Dinkelsbühl met het prachtige Deutsches Haus. Vervolgens Creglingen, Bad Mergentheim en wellicht Würzburg, maar ook vandaag geldt: het horloge bepaalt de afstand.

 

Dinkelsbühl – Deutsches Haus  Bad Mergentheim

 

Diner en overnachting Klösterle Hotel.

 

Donderdag 2 juni 2016

Vertrek uit Nördlingen. We rijden van de Tauber naar de Nahe, waar we in het Parkhotel  Kurhaus Bad Kreuznach deelnemen aan het lunchbuffet.

In de vroege avond terugkeer in Amersfoort en Barneveld-Noord.

*Er wordt mogelijk een golftoernooi voorbereid, zie pagina 4

www.vriendenvandeanvr.nl

www.romantischestrasse.nl

www.noerdlingen.de

www.rothenburg.de/tourismus

www.tourismus-dinkelsbuehl.de

www.nh-hotels.nl/hotel/nh-klosterle-nordlingen

www.germany.travel

www.pkhotels.eu

www.wieskirche.de

 

GOLF

Als daarvoor voldoende belangstelling bestaat kan er in Nedesheim (12 km van Nördlingen) op deze vrije maandagochtend een golftoernooi worden gespeeld; transfers per bus.

Geef interesse aan op het boekingsformulier!

 

Eigen bijdrage: € 555,00 per persoon

Introducé:  € 590,00

Toeslag 1-persoonskamer € 170,00

 

>>>>minimum aantal deelnemers 30 <<<<<<

Indien dit aantal niet wordt bereikt, wordt nader bekeken of de reis kan doorgaan bij een kleiner aantal èn tegen welke eigen bijdrage.

 

Waarin begrepen de gehele busreis, fooi en verzorging chauffeur, vier overnachtingen met ontbijt en diner in het NH Klösterle Hotel, excursies ter plaatse incl. entreegelden,

Afscheidslunch.

Niet inbegrepen, vier lunches, dranken, persoonlijke uitgaven.

 

>>alle deelnemers krijgen van het Duits Verkeersbureau een uitvoerige, Nederlandstalige routekaart van de Romantische Strasse<<

 

Betaalwijze en annuleringskosten:

De aanmelding wordt zo spoedig mogelijk bevestigd. Waarbij wordt verzocht een deposito over te maken van € 55,00 p.p.

Annuleringskosten: tot aan 1 april 2016 – nihil

Van 1 april t/m 30 april 2016 – het deposito van € 55,00

Van 1 mei t/m 14 mei – € 255,00

Van 15 mei tot aan vertrek: € 355,00

 

Aanmelden: via bijgaand boekingsformulier

 

Beste vrienden,

Als jullie je inschrijven op deze reis moeten jullie je realiseren dat wij deze reis niet aanbieden als reisorganisator die handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf maar als vereniging (zonder winstoogmerk) Vrienden van de ANVR die deze reis samengesteld heeft met de zorg die jullie van de Vrienden gewend zijn. Er kan natuurlijk altijd iets misgaan, dat weten jullie als geen ander, doch mocht er iets misgaan dan kunnen wij -al was het maar omdat wij de reis zonder enige winstopslag aanbieden – geen aansprakelijkheid als ware wij reisorganisator aanvaarden. Wij willen dan ook dat als jullie op deze reis intekenen zelf zorgdragen voor een adequate verzekering tegen (materieel en immaterieel) ongerief, ongelukken en de gevolgen daarvan en aanvaarden dat wij niet daarvoor aangesproken zullen worden.

 

Een reis is het enige, wat we kopen, dat ons rijker maakt!!!