VRIENDENRECEPTEN
WARME ZALMTAART
Benodigheden (voor 4 à 5 personen):
- 100 g bloem
- 100 g harde boter
- 100 g kwark
- zout
- 1 klein blikje zalm
- 3 eieren
- 1/8 dl slagroom = 125 cl
- 5 schijven ananas uit blik, totaal 200 gr
- 200 g roomkaas / verse kaas
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
Bereiding:
- Maak van de bloem, boter en kwark + zout een kwarkbladerdeeg.
- Laat het deeg een uur in de koelkast rusten
- Laat de zalm uitlekken + verwijder velletjes en graatjes
- Klop de eieren los met de slagroom
- Roer door het ei-slagroommengsel: zalm, de fijngesneden ananas (uitgelekt!), de in kleine blokjes gesneden verse kaas en de peterselie
- Bekleed een beboterde + met meel bestoven pie- of springvorm (22cm doorsnee) met het deeg; ook de opstaande rand!
- Prik met een vork meerdere gaatjes in het deeg
- Warm de oven voor op 180 graden
- Roer het zalmmengsel nogmaals door en verdeel het over het deeg
- Bak de zalmtaart 40 min. in de voorgewarmde oven (180 graden) en vervolgens 20 minuten op 150 C goudbruin
- Bij te snel bruin worden: aluminiumfolie over de taart
- En …. smullen maar!!!
Serveren met een frisse salade, bijv. veldsla
Eet lekker.