DUIVELTJES KIP
Vriendennieuws 96
Anneke Bos
(Bijgewerkt op: 28-12-2013)
Duiveltjes kip (4 personen)
· 6 eetlepels ketjap manis
· 6 eetlepels azijn
· 2 theelepels sambal manis
· 6 eetlepels tomatenketchup
· 1 zakje nasikruiden
· 500 gram kipfilet (kippendijen zonder bot) in reepjes gesneden
· 2 eetlepels boter of margarine
· 2 uien
· 1 doosje champignons
· 2 eetlepels pindakaas
· ¼ l slagroom
Bereiding:
· Wel de nasikruiden in heet water
· Roer een marinade van ketjap,azijn,sambal,ketchup en nasikruiden
· Kipfilet erdoor roeren en een paar uur wegzetten in de koelkast
· Ui fruiten en als ze goudgeel zijn de champignons toevoegen
· Na 5 minuten de kipfilet toevoegen (incl. marinade) en op een laag vuur ca 25 minuten stoven
· Pindakaas en slagroom toevoegen en doorroeren (niet meer koken) en indien nodig het vocht binden
· Opdienen met rijst, komkommer, atjar en kroepoek.
Atjar van courgette (12 personen)
- 3 courgettes
- 2 sjalotten
- 200 ml azijn
- 120 gr. Suiker
Bereiding:
- Snij de courgettes doormidden en rasp ze in spaghetti linten (anders krijg je te lange linten en niet het gedeelte met het zaad)
- Snij de sjalotten fijn
- Breng de sjalotten, azijn en suiker aan de kook
- Voeg de courgettelinten toe en giet gelijk af in een vergiet
Smakelijk eten!
ANNEKE BOS
NIEUWSBULLETIN NR 96.