BRUINE BONENSOEP
Vriendennieuws 102
Anton Blok
(Bijgewerkt op: 31-12-2014)
1kg bruine bonen
2 flinke uien
2 dikke plakken katenspek
bouillon van totaal 2 blokjes rundvlees plus ½ blokje groenten
2 a 3 blaadjes laurier
6 kruidnagels
een beetje worchestershire saus
tabasco naar smaak
klein blikje tomatenpuree
bruine bonen ca 7 uren weken in (warm) water plus bouillonblokjes
dan zachtjes koken tot bonen zacht resp. papperig zijn met de laurier en kruidnagel
uien fijnsnijden en (eventueel) fruiten in de magnetron en toevoegen
blokjes gesneden katenspek toevoegen
tabasco/worchestershire saus toevoegen
tomatenpuree toevoegen
nog een tijdje doorkoken en evt op smaak brengen met zout en extra tabasco
laurier (en zo mogelijk kruidnagels) verwijderen
ANTON BLOK
NIEUWSBULLETIN NR 102.