ASPERGE-PESTOTAART
Anke van der Linden
ASPERGE-PESTOTAART MET HAM EN KAAS. Vriendennieuws 117
BENODIGHEDEN:
500 g. witte asperges
500 g. groene asperges
250 g. gesneden kastanjechampignons
8 plakjs deeg voor hartige taart, ontdooid
3 el groene pesto
150 g. ham in blokjes
150 g. bacon (uitbakken)
3 eieren
125 ml slagroom
1 el fijngesneden peterselie
50 g. geraspte kaas
100 g. pistachenoten. (tevoren even oppiepen).
Peper en zout.
BEREIDING:
Kook de asperges beetgaar en snij in stukken van 5 cm.
Bak de baconblokjes uit.
Bak de champignons.
Piep de pistachenoten even op.
Bekleed ingevette springvorm met deegplakjes en druk de naden goed op elkaar. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bedek deze met een laagje niet geweekte gelatineblaadjes.
Doe daarop een laagje pesto.
Meng de asperges met de ham, de bacon en de champignons en verdeel
de helft van het mengsel over de bodem.
Klop de eieren met slagroom, bieslook en peterselie los en breng op smaak met peper en zout en voeg de helft van de kaas erdoor. Schenk dit mengsel over de taart.
Verdeel de rest van het asperge, ham, bacon, champignon mengsel en de kaas erover.
Bak de taart in 20 – 25 min op 220 gr. tot deze goudbruin is.
Vriendennieuws nr. 117